woensdag 30 mei 2012

Innovatie Yannick van Hout

Hier is mijn filmpje voor innovatie.

Het is een filmpje van Nike. Ze proberen altijd weer iets een nieuws te bedenken en zodoende een geweldig idee te generaliseren.

maandag 28 mei 2012

Gastcollege Rabobank, terugblik


Yannick van Hout:
Dit gastcollege was de minst interessante van allemaal. Het had natuurlijk het ook het minst leuke thema namelijk de financiƫn van een bedrijf. Wel vond ik het een keer leuk dat er twee sprekers waren. Als je een, een vervelende stem vindt hebben heb je nog altijd de andere. Al met al denk ik dat wij voor ons beroepsproduct hier wel wat aan hebben.

Dennis Heijne:
We hebben deze week een gastcollege gehad van twee mensen van de Rabobank. Er werd hierbij verteld over hoe een bank financiert. Ik vond dit gastcollege best interessant en het is natuurlijk belangrijk wanneer je een eigen bedrijf gaat starten dat je weet hoe dit te werk gaat. Het gastcollege werd leuk doordat de twee vertellers veel voorbeelden gebruikten en omdat ze de stof redelijk makkelijk brachten. Ze zorgden er ook voor dat ze ons het publiek bij de presentatie betrokken doordat ze elke keer vragen stelden die wij moesten beantwoorden. Ik vond hetgeen wat verteld werd wel redelijk moeilijk om te begrijpen en je moest ook goed je aandacht erbij houden anders snapte je het niet meer. Over het algemeen was het een goed gastcollege wat dus interessant was en leerzaam.